close rank-same rank-down rank-new rank-up left-arrow right-arrow search twitter facebook instagram
V.21 2020

Förläggare: Svante Weyler

Nord

En av Norges mest prominenta prosaister, belönad med Nordiska rådets litteraturpris, levererar en svartstruken och krigsdrabbad story, belagd till ett aldrig namngivet land.En berättelse, centrerad runt en hungrig och förnedrad 17-åring och hans osäkra vandring, som också är en varning: Så här ser Europa ut, när mörkret släpps in.

Lugnet

Augustpris-vinnaren Tomas Bannerhed frossar, i denna sin andra roman, i skuld. En berättelse förlagd till ett Stockholm på väg in i 2000-talet, där drömmaren Urban bär på bördan av en borttynande familj. Bannerheds berättelse är tung – men pennan är lätt och rik på nyanser, och livskraften stark.

Gingarderoben

En litterär countrysång om livet i de amerikanska ruinerna. Leslie Jamison briljerar med metaforerna, i en debutroman som äntligen presenteras på svenska.

Empatiproven

Jamisons prisade andra bok nådde en enorm läsekrets i USA. Essäer om tillit och bakslag, om värme, smärta och medmänsklighet.

Två par systrar

Återutgivning av den PEN/Hemingway Award-belönade och Pulitzernominerade debutromanen från 1980. Robinsons signalement märks lång väg – mänskligheten, ömheten; den ständigt närvarande själen.