close rank-same rank-down rank-new rank-up left-arrow right-arrow search twitter facebook instagram
V.24 2020

Förläggare: Madeleine Grive

Lögnen är ett klätterdjur

Nobelpristagarens collagedikter samlas för första gången på svenska, i en lekfull volym. Med förord av författaren själv.

Manhattan

Tätt, tätt – debutanten Zara Kjellners prosa är komprimerad och detaljrik. En kvinnas liv i blixtbelysning.

Jag, Unica

Dansk debutroman, om den omtalade tyska författaren och tecknaren Unica Zürn (1916-1970) och hennes partner, bildkonstnären Hans Bellmer (1902-1975). Året är 1957, och de båda har dragit sig tillbaka från storstadslivet, till ett hus på den franska landsbyggden. En fantasifull och flerfaldigt prisnominerad berättelse.

Röda dagar

En av den nya svenska lyrikens grindvakter kanaliserar i denna sin andra diktsamling en samtida subkulturell och litterär energi. Någonstans mellan mellan Ica Fältöversten och Paradiset är Paris Hiltons BlackBerry försvunnen – och resultatet är ett musikaliskt och nostalgiskt dokument över ett nu som glider mellan fingrarna.

Kärleksbrevet

Ett av den svenska poesins mest lovande namn romandebuterar. En text om livet, döden, vardagen och ungdomen som rinner ifrån en.

Fyra pjäser

En definierande samtida dramatiker jagar elektriciteten i det mest ordiniära. För första gången i bokform: fyra pjäser, alla tidigare spelade på svenska scener.