close rank-same rank-down rank-new rank-up left-arrow right-arrow search twitter facebook instagram
V.24 2020

Förläggare: Lotta Aquilonius

De äter ur din hand, baby

En stilistisk armhävning. Elis Monteverde Burrau skapar med sin andra roman litteratur där litteratur inte borde kunna existera. En underbar ordkarneval; Lika flyktig som livet.

Samlade verk

689 sidor, och berättelsen är lika vid – en göteborgsk familjeberättelse över två generationer. Ett förhäxad, magiskt språk lyfter den här debutromanen från marken.

Kärleken och hatet

En hybrid mellan roman, essä och lyrik, en litterär övning som utförs med stilsäker hand. I botten lurar teman klassiska för Mara Lee: moderskap och fortplantning, sex, förnuft och känsla.

Karismasamhället: en roman

Elis Burraus debutroman är skriven med lösaktig penna och bärs fram av en tjackrusig, otålig formuleringlusta kokad på närvaro och ärende. Mest av allt fångar den ett exakt just nu.

En kort krönika om sju mord

Marlon James suveräna urladdning om Jamaica anno 1976 kommer nu äntligen ut i svensk – och respektingivande – översättning av Niclas Hval. En våldsam krönika som kokar samman Bob Marleys stora fredskonsert med amerikansk realpolitik, med Kingstons slum och gatuvåld. Knappast lättläst – orden väller fram – men den som orkar, blir rikligt belönad.